DWH

Hoe laad ik data in een DWH-rapport?

Updated on

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je data inlaadt in een geopend rapport. Heb je nog geen rapport geopend? Klik hier om te zien hoe dat moet.

Nadat je een rapportage hebt geopend, moet de data nog ingeladen worden. Om dat te doen, klik op de 'ververs' knop zoals rood omcirkeld in de afbeelding hierboven. Het venster 'Aanwijzingen' opent zich en de gevraagde informatie kan ingevoerd worden. Zie de afbeelding hieronder.

  1. Aan de linkerzijde vind je de aanwijzingen die ingevoerd moeten worden voor het verversen van het rapport. Selecteer de aanwijzing waarvan je de waarde gaat instellen.
  2. Wanneer er geen lijst van mogelijke waarden wordt getoond, kun je met de ververs-knop de lijst met te selecteren waardes ophalen.
  3. Selecteer de waarde(n) per aanwijzing.
  4. De zoekfunctie is handig om te gebruiken wanneer de lijst met waarden groot is.
  5. Klik op "Uitvoeren". Het rapport wordt vernieuwd met data conform de geselecteerde waarden.

Niet alle aanwijzingen werken hetzelfde. Soms is het mogelijk om één of meerdere waarden in te geven, bij andere aanwijzingen zul je eerst een waarde uit een lijst moeten opzoeken en selecteren. In enkele gevallen zijn aanwijzingen optioneel. Dit staat dan bij de aanwijzing aangegeven en daarbij is het niet noodzakelijk een waarde in te geven.

Previous Article Hoe open ik een DWH-rapport?
Next Article Hoe navigeer ik in een DWH-rapport?